Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca social-democratii vor depune luni la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, de la 1 ianuarie 2017, intre care taxa radio-TV, taxe consulare, sau cele pentru eliberarea pasaportului temporar.

"Maine (luni - n.r.) voi depune la parlament, impreuna cu colegii mei, un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale care inseamna mai putina birocratie si mai multi bani pentru cetateni. Dincolo de banii pe care ii cheltuie romanii, cel mai rau lucru este umilinta la care sunt supusi, nervii cu care se incarca fiecare roman cand trebuie sa plateasca o taxa. Am decis, impreuna cu colegii mei, sa nu mai asteptam marea debirocratizare mult trambitata de tehnocrati. Nu vrem sa asteptam ca aceste taxe sa existe nici anul viitor, maine vom depune la parlament si avem convingerea ca vom gasi in parlament destula sustinere astfel incat de la 1 ianuarie aceste taxe sa nu existe", a declarat Dragnea, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit News.ro.

Potrivit liderului PSD, intre taxele nefiscale care urmeaza sa fie eliminate, daca proiectul de lege va fi adoptat, ar fi: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce masuri vor intra in vigoare de la 1 februarie