Alina Gorghiu, presedinte PNL, a afirmat in Parlament, ca adoptarea de catre majoritatea PSD-ALDE a amendamentelor privind majorarile salariale reprezinta "o crima politica" si un lucru pe care PNL il contesta si nu va permite acest exces, ea facand apel sa nu se cada in capcana "vanzatorilor de iluzii" de la PSD.

Alina Gorghiu a mentionat ca spera ca ”ideea de responsabilitate politica nu tine exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplica partidelor si in campania electorala”, conform News.ro.

”Sper ca PSD va intelege ca nu poti sa manipulezi sindicate doar de dragul unor voturi si ca va intelege ca a vinde iluzii fata de categorii care nu o duc bine in Romania doar pentru a lua niste voturi, stiind ca acele majorari salariale nu pot fi aplicate, mi se pare o crima politica. Mi se pare un cinism fara margini si un lucru pe care nu am cum sa nu-l contest”, a spus presedintele PNL.

Gorghiu a aratat ca impactul bugetar al acestor prevederi este foarte mare si, in plus, sunt ”hibe in privinta aspectului constitutional, pentru ca se incalca legi, prin aceste majorari si principiul bicameralismului” si a adaugat ca mai presus de toate o ingrijoreaza ideea de responsabilitate si stabilitate.

”Vom vedea ce se intampla in plen. Apelul meu catre cei care ne urmaresc este sa nu cada in capcana acestor vanzatori de iluzii de la PSD, sa inteleaga ca am avut precedente, cu dublarea salariilor profesorilor, desi s-a votat cu unanimitate. Dragnea a avut trei ani de guvernare, pentru a modifica grilele salariale si nu a facut-o. Ce se intampla acum dinamiteaza ideea legata de legea salarizarii in sistemul bugetar, iar noi, cei din PNL, nu avem cum sa permitem un asemenea exces politic”, a mai spus Alina Gorghiu.

Comisia Juridica din Camera Deputatior si-a insusit raportul favorabil adoptat de Comisiile de munca si buget pe Legea de adoptare a OUG 20/2016 cu o serie de amendamente care prevad majorari salariale pentru angajatii din sanatate s invatamant, in medie cu 15%, fara nicio dezbatere asupra proiectului. Proiectul va ajunge cu raport de adoptare in plenul Camerei Deputatilor, unde urmeaza sa fie supus la vot luni dupa-amiaza. Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Teodor Melescanu a demisionat de la sefia Senatului
Setari Cookie-uri