Liderul PMP Traian Basescu a afirmat, duminica, in cadrul evenimentului de la lansare a candidatilor PMP la alegerile parlamentare, ca Romania are doua mari taine, cea a ”loviturii de stat” sau revolutiei din 1989 si Mineriada din 13-15 iunie, el aratand ca, atunci vom avea aceasta taina elucidata de Justitie, atunci vom sti de ce ne-am mers rau si de ce am stat in ambiguitate.

Traian Basescu a afirmat ca la finalul mandatului sau spunea ca a ingenuncheat sistemul, dar nu l-a infrant, iar fostul presedinte Emil Constantinescu s-a declarat infrant, in timp ce Ion Iliescu l-a consolidat, iar astazi pare a-si reveni, informeaza News.ro.

”Romania are doua mari taine; cea mai mare, a Revolutiei sau a loviturii de stat din decembrie 1989. Toti artizanii ei s-au aflat in primii sase ani in toate strucuturile de conducere, de la generali vanduti Moscovei la cei care nu doreau sa se ajunga democratie. A doua taina este cea a Mineriadei din 13-15 iunie. Ca si legat de taina Revolutiei, si taina Mineriadei este una inca nejudecata si neanalizata de justitia romana”, a spus Traian Basescu.

El a amintit faptul ca au fost ”procurori general numiti de el, carora le-a cerut finalizarea dosarului Revolutiei, a Mineriadei din 13-15 iunie”.

”Vreau sa stiti ca acolo sunt tainele sistemului, cei care au facut ca aceste realitati ale Romaniei sa fie clasate, amanate”, a continuat fostul sef al statului.

Citeste si:
O adolescenta rapita a fost salvata cu ajutorul aplicatiei Snapchat
O adolescenta rapita in...

Traian Basescu a facut referire la cel care a decis redeschiderea dosarului Revolutiei si a mineriadei, Bogdan Licu.

”Este un procuror pe care trebuie sa recunosc, dupa ce am aflat ca este suspect de plagiat, nu am mai dat doi bani pe el. Acelasi om, in numele Parchetului a cerut redeschiderea dosarului clasat de Codruta Kovesi. Acest om si-a facut o datorie de constiinta (...) Dupa ce la CEDO s-a dat rezolutie clara ca nu se pot prescrie crimele si tortura, si in cazul Mineriadei si al loviturii de stat de la Revolutie, redeschiderea acestor dosare a devenit obligatorie”, a spus Traian Basescu.

El a adaugat ca ”tot mai multi au tentatia sa spuna ca a fost un singur responsabil, Ion Iliescu”.

”Nu este adevarat, au fost mai multi, au fost multi generali care au pus mana pe putere, care erau vanduti Rusiei. Cand vom avea aceasta taina elucidata de Justitie, atunci vom sti de ce ne-am mers rau, de ce am stat in ambiguitate”, a mentionat Traian Basescu.

Citeste si:
Basescu: Scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricand
Traian Basescu: In momentul...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Basescu propune reducerea "consistenta" a personalului bugetar
Setari Cookie-uri