Dacian Ciolos a declarat ca nu a putut aplica Legea salarizarii unitare pregatite de Guvernul Ponta pentru ca aceasta „ a fost facuta fara sa se cunoasca realitatea nivelului salariilor de pe teren”. Acesta a precizat ca de cateva luni se lucreaza la o baza de date a salariilor bugetarilor, conform News.ro.

Intrebat de ce nu a luat legea lasata de Guvernul Ponta, Dacian Ciolos a raspuns:

”Pentru ca am constatat ca acea lege a fost facuta fara sa se cunoasca realitatea nivelului salariilor de pe teren. Noi lucram deja de cateva luni de zile sa constituim acea baza de date - care eu ma mir de ce nu a fost facuta in acesti ani - pentru ca fara acea baza de date, sa stii exact care sunt salariile, faci cresteri in orb si te trezesti ca la unii cresc, la altii scad atunci cand aplici o anumita grila, pentru ca nu stii la ce te raportezi”.

Premierul a precizat ca la Ministerul Muncii se lucreaza intens la realizarea acestei baze de date.

”La Ministerul Muncii se lucreaza acum si e intr-o faza foarte avansata aceasta baza de date cu toate salariile din sistemul bugetar si pe aceasta baza de date vom putea verifica orice fel de grila de salarizare care va fi propusa, ceea ce nu a fost posibil in trecut. La aceasta lege se lucreaza, este intr-o faza avansata, sunt discutii ale Ministerului cu sindicatele si o sa iesim cu aceasta propunere, dar o sa vedem cum poate fi finantata daca aceasta modificare a Ordonantei se aplica”, a aratat Ciolos.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
USR si PLUS anunta ca se indreapta spre fuziune
Setari Cookie-uri