Senatorul PRU Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici, a fost condamnat, la cinci ani si patru luni de inchisoare. Decizia instantei supreme este definitiva, conform News.ro.

In acelasi dosar, Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isaila, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 100 de zile de munca in folosul comunitatii.De asemenea, instanta suprema a mentinut decizia anterioara, de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primita de Isaila de la un om de afaceri pentru a intervini in vederea stoparii unui control la ANAF la firma unui om de afaceri.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Senatorul Marius Isaila candideaza la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat de Bacau, din partea PRU. In acest dosar in care este acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici, senatorul Marius Isaila a fost condamnat, in 12 aprilie 2016, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare, instanta dispunand si confiscarea de la acesta a 180.000 de euro.

In acelasi dosar, judecatorii ICCJ au respins cererea lui Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isaila, de aplicare in cazul sau a procedurii de judecata in cazul recunoasterii invinuirii si l-au condamnat pe acesta la doi ani de inchisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit fiind de patru ani.

Decizia a fost contestata de Marius Isaila si Cristian Ene, precum si de procurorii DNA la Completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta. Pe 23 iulie 2014, senatorul Marius Isaila a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Potrivit anchetatorilor, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, un alt denuntator in aceasta cauza.

''Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control'', notau procurorii in actul de inculpare. Plenul Senatului a respins, in 2 iunie 2014, arestarea preventiva a senatorului Marius Ovidiu Isaila.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri