Alegeri in Republica Moldova: sectiile de vot s-au inchis la ora 21.00. Peste jumatate dintre alegatorii moldoveni inregistrati au votat in al doilea tur al scrutinului prezidential pentru cei doi candidati - socialistul Igor Dodon sau proocidentala Maia Sandu. Potrivit rezultatelor aproape finale, Dodon a castigat al doilea tur al scrutinului prezidential din Republica Moldova, reusind sa obtina 55,39% din voturile exprimate.

UPDATE:

Comisia Electorala Centrala (CEC) a anuntat ca socialistul Igor Dodon a castigat al doilea tur al scrutinului prezidential din Republica Moldova. Acesta a reusit sa obtina 55,39% din voturile exprimate, in vreme ce proocidentala Maia Sandu a strans in tabara ei doar 44,61% din sufragii. Liderul PSRM este primul presedinte moldovean ales direct de dupa 2000 si a castigat cursa prezidentiala cu promisiunea unei apropieri de Moscova in detrimentul Bruxelles-ului.

Peste 1,6 milioane de alegatori moldoveni s-au prezentat la urne, dintre care 133.967 de persoane au votat doar in sectiile din strainatate pana la ora 22.00. Liderul PSRM a primit peste 807.000 de voturi din cele 1,6 milioane exprimate la urne, in vreme ce rivala sa proeuropeana a adunat peste 649.000 de sufragii.

Igor Dodon si-a inceput cariera politica in randul comunistilor moldoveni si s-a alaturat legislativului ca deputat in urma alegerilor generale din 2009.

Ulterior, Dodon a parasit la inceputul anului 2011 factiunea comunista din legislativ si a aderat alaturi de Zinainda Greceanii si Veronica Abramciuc la Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM). De asemenea, prezidentiabilul socialist are si experienta in executiv, dupa ce a condus ministerul Economiei timp de mai bine de trei ani, in perioada 2006-2009.

STIREA INITIALA:

Intre timp, alegatorii moldoveni continua sa stea la cozi lungi in fata sectiilor de vot din strainatate, in special la Milano, Mestre, Londra, Dublin, Paris si Frankfurt. De asemenea, in multe sectii de vot alegatorii au inceput sa depuna contestatii, dupa ce buletinele de vot trimise de autoritatile electorale s-au dovedit a fi insuficiente.

Pana la ora 19.00, peste 1.560.000 de alegatori moldoveni si-au exprimat optiunea electorala, iar prezenta la urne era de peste 52%, conform News.ro.

Proteste in fata Comisiei Electorale Centrale

Mai multe persoane au inceput sa protesteaza, duminica seara, cu putin inainte de ora 21.00, cand s-au inchis sectiile de vot din Republica Moldova, in fata sediului Comisiei Electorale Centrale, cerand demisia reprezentantilor acesteia, transmite Unimedia.

Protestul are loc dupa ce in mai multe sectii de votare de peste hotare nu au ajuns buletine de vot, iar sute de persoane nu au putut sa voteze. Protestatarii scandeaza "Demisia! La puscarie!”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri