Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe deputatul PSD Catalin Radulescu la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins apelurile formulate de Directia Nationala Anticoruptie si de Catalin Radulescu si a mentinut decizia din 30 martie prin care deputatul a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, conform News.ro.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut luni, la ultimul termen de judecata, condamnarea lui Radulescu la trei ani de inchisoare cu executare. Avocatul lui Catalin Radulescu a cerut achitarea deputatului pentru ambele fapte, iar in cazul in care s-ar dispune o pedeapsa cu inchisoarea, aceasta sa fie sub minimul special, cu suspendare, doar pentru fapta de acte comerciale incompatibile cu functia.

Deputatul Catalin Radulescu a aratat, in ultimul cuvant, ca a fost “tarat” in acest proces de cei pe care i-a atacat zece ani si ca a contestat decizia de condamnare pentru a nu i se pune “emblema de corupt si de penal”. Catalin Radulescu a fost trimis in judecata in aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat ca, in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, s-a ocupat si de administrarea si controlul societatii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibila cu functia de deputat.

Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD ca, la 27 august 2013, in cadrul unei intalniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcari pentru un supermarket din Pitesti, i-a promis acestuia 10.000 lei. In schimbul banilor, functionarul trebuia sa semneze procesul verbal de receptie, fara reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrarile prost executate.

Sursa foto: Shutterstock/Zolnierek

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri