Majoritatea celor 106.038 de romani din diaspora care au votat la alegerile parlamentare de duminica, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la inchiderea procesului de vot, au optat pentru PNL si USR, cele doua formatiuni avand ambele un scor de peste 25 % fiecare, atat la Camera, cat si la Senat.

Conform rezultatelor provizorii, PSD a primit intre 10 si 10,5 % din voturile diasporei pentru Senat si Camera Deputatilor. In Canada au votat 1200 de romani, in timp ce in SUA si-au exercitat dreptul de vot aproape 2000 de romani. Cei mai numerosi votanti au fost cei din Republica Moldova, peste 30.000, conform News.ro.

Conform datelor BEC, in Republica Moldova au votat 30.005, in Italia - 14.337, Spania - 11.297, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - 9.231, Germania - 5.935, Franta - 3.626, Belgia - 2.830, Ungaria - 1.992, Austria - 1.822, Portugalia - 270. In ansamblu, votul in strainatate s-a desfasurat pe durata a 35 de ore.

Votul la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor a debutat in strainatate la Auckland, Noua Zeelanda, sambata la ora 20.00, ora Romaniei (ora 7.00 ora locala). Raportat la fusul orar din Romania, procesul electoral din strainatate s-a incheiat luni, 12 decembrie, la ora 7.00 (ora Romaniei), pe Coasta de Vest a SUA (sectiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland) si la Vancouver in Canada.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri