Presedintele Klaus Iohannis a precizat, ca, in ceea ce priveste desemnarea premierului, a enuntat criteriile de integritate inca inainte de campania electorala pentru a fi cunoscute si a nu exista discutii dupa, el subliniind ca acestea nu sunt conditionate de o lege, conform News.ro.

Iohannis a precizat ca miercuri are o prima runda de consultari cu partidele si va vedea atunci ”ce isi imagineaza fiecare partid si cum doreste sa propuna agenda”.

”Criteriile de integritate le-am enuntat inainte de campania electorala ca sa fie cunoscute si sa nu avem discutii dupa”, a afirmat presedintele referindu-se la desemnarea premierului.

Klaus Iohannis a subliniat ca, atunci cand a formulat criteriile, nu le-a conditionat de nicio lege. ”Nu discutam acum despre aceasta lege, e o chestiune secundara”, a mai spus seful statului, raspunzand unei intrebari referitoare la legea care interzice ca o persoana condamnata penal sa ocupe functia de premier.

Intrebat daca se teme de o eventuala suspendare a sa din functie in cazul in care va refuza desemnarea lui Liviu Dragnea premier, Klaus Iohannis a raspuns: ”Eu nu ma tem de niciun demers politic legitim”. Presedintele a mai precizat ca avea multe discutii cu persoana care va fi desemnata pentru functia de prim-ministru, pentru a avea o buna imagine despre ceea ce acesta va propune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri