PSD si ALDE au stabilit cand va depune juramantul noul Guvern si cand va avea loc prima sedinta a Executivului

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor doua partide, care va fi transmisa si printr-o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, fiind ca in 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv sa depuna juramantul. Sorin Grindeanu vrea ca prima sedinta a Guvernului sa fie in 4 ianuarie, la ora 21.00

Liviu Dragnea a precizat ca, marti, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi sedinte de Birou Permanent, iar la ora 12.00 sedinte ale plenului atat la Senat cat si la Camera Deputatilor, conform News.ro.

La ora 14.00, vor fi sedintele conducerilor PSD si ALDE pentru aprobarea componentei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o intalnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE in care fiecare candidat la functia de ministru va avea o scurta prezentare.

In jurul orei 16.00 - 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului si programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8.00 si 14.00.

Citeste si:
Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins...
Liviu Dragnea rămâne în...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare si votul de investitura al Guvernului.

Liviu Dragnea a precizat ca, dupa conferinta de presa, PSD si ALDE ii vor trimite o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care ii vor propune ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Guvern sa depuna juramantul.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus ca intentioneaza ca, miercuri, la ora 21.00, sa convoace prima sedinta de Guvern, in care sa dea ordonanta de organizare a Cabinetului si proiectul de lege de abilitare a Guvernului sa emita ordonante in vacanta parlamentara.

Citeste si:
Ciolacu: Leonardo Badea este una din variantele de premier, dacă...
Marcel Ciolacu: Leonardo...
Sursa foto: agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri