Deputatii, convocati in sesiune extraordinara in 5 ianuarie pentru eliminarea impozitului de 16% si a platii CASS la pensii

Camera Deputatilor va fi convocata in sesiune extraordinara, joi, pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimina impozitul de 16% pentru pensii, precum si plata contributiilor de sanatate, proiect adoptat deja de Senat in septembrie.

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat, marti, ca presedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputatii sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara joi, 5 ianuarie, pentru adoptarea in plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal. Comisia de buget-finante se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului, conform News.ro.

Proiectul discutat de deputati in sesiune extraordinara este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, prin care este eliminata plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum si a contributiei CASS, care va fi asigurata astfel de la bugetul de stat, si nu de contribuabil.

Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat in luna septembrie. "Batranii nostri nu sunt o masa amorfa, fara identitate. Batranii nostri au nume si prenume. Sunt parintii, bunicii sau strabunicii nostri. Batranii nostri au construit o tara. A venit razboiul si a distrus-o. (...) Dupa o munca de o viata, parintii, bunicii, stramosii nostri au ajuns bataia de joc a guvernantilor. Se pare ca dumnealor sufera de gerontofobie", a explicat senatorul.

Propunerea legislativa a fost depusa in Parlament in luna ianuarie2016 si a fost retrimisa de mai multe ori la comisie. Comisia de buget-finante a dat de doua ori raport de respingere propiectului, iar pe 31 august a elaborat un raport de admitere cu amendamente. Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Citeste si:
Cîțu: Nu dorim să închidem economia pentru că am ajunge la faliment
Florin Cîțu, Ministrul...

Sursa foto: Shutterstock/ Andrey_Popov

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri