Comisia de buget a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, raportul asupra proiectului de lege prin care se elimina plata CASS pentru pensii, precum si a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiaza de aceasta prevedere.

Comisia de buget a aprobat, miercuri, raportul, intr-o sedinta rapida in care presedintele Stefan Viorel, propus ministru al Finantelor, a depus un amendament potrivit caruia doar pensiile mai mici de 2.000 de lei beneficiaza de eliminarea impozitului pe venit de 16%. Amendamentul a fost propus pentru reducerea poverii fiscale a acestei masuri. Raportul a fost adoptat cu 17 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", acestea din urma apartinand opozitiei, conform News.ro.

Legea va intra la votul final al plenului Camerei Deputatilor joi, urmand ca apoi sa mearga la presedintele Iohannis pentru promulgare. Camera Deputatilor va fi convocata in sesiune extraordinara, joi, pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimina impozitul de 16% pentru pensii, precum si plata contributiilor de sanatate, proiect adoptat deja de Senat in septembrie.

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat, marti, ca presedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputatii sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara joi, 5 ianuarie, pentru adoptarea in plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal. Comisia de buget-finante se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului.

Proiectul discutat de deputati in sesiune extraordinara este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, prin care este eliminata plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum si a contributiei CASS, care va fi asigurata astfel de la bugetul de stat, si nu de contribuabil. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat in luna septembrie. Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Citeste si:
[UPDATE] Legea cash-back, modificata! Pragul urca la 50.000 euro
Legea cash-back, modificata...

Sursa foto: Shutterstock/Singkham

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Taierea pensiilor speciale. Impozitarea a fost aprobata, azi, de Senat