Fostul ministru de Interne, Dragos Tudorache a declarat, joi, la plecarea de la minister, ca Directia Generala de Protectie Interna a MAI are deja 300 de angajati, iar la mijlocul lunii ianuarie va avea suficient personal incat sa-si reia activitatea.

”Din noiembrie, de la momentul intrarii in vigoare al OUG, s-a pornit de la zero, asa cum era si ratiunea acestei ordonante. S-a inceput cu primul om angajat, al doilea om, al treilea om, acum suntem deja la circa 300 de cadre angajate, ceea ce inseamna ca, intr-un interval relativ scurt, conform planificarii la mijlocul lui ianuarie, noi intentionam ca sa avem structura operativa, deci toate compartimentele noii structuri sa fie populate cu suficient personal incat sa-si poata relua activitatea”, a precizat Dragos Tudorache, conform News.ro.

Directia Generala de Protectie Interna (DGPI) este in subordinea Ministerului Afacerilor Interne si va functiona ca structura specializata cu atributii in domeniul securitatii nationale, din aria de competenta a acestui minister, inlocuind Departamentul pentru Informatii si Protectie Interna (DIPI). Prevederea se regaseste intr-o Ordonanta de Urgenta adoptata pe 2 noiembrie de Guvern.

Noua structura va fi sub control parlamentar. ”Acest control parlamentar se va inscrie pe doua paliere. E un control parlamentar pasiv prin faptul ca ministrul de resort este chemat in Parlament sa dea raportul asupra activitatilor noii structuri atunci cand i se cere, dar introduce si un element proactiv, creaza posibilitatea ca Parlamentul sa creeze mecanisme de auditare a acestei structuri, asa cum o face si pentru celelealte servicii de informatii, SRI, SIE sau SPP”, a explicat ministrul de Interne, Dragos Tudorache. Personalul DGPI va fi format din cadre militare si personal contractual.

Citeste si:
Europarlamentar de profesie: cine aspira la al patrulea mandat?
Europarlamentar de profesie:...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Lista candidatilor aflati in lupta pentru voturi la europarlamentare