Fostul prim-ministru Dacian Ciolos a declarat, dupa intalnirea cu parlamentarii USR, ca intentioneaza sa creeze o asociatie, pornind de la platforma Romania 100, care sa-i permita sa ramana in continuare implicat in viata publica.

”A fost o prima vizita de prim contact din partea mea, eu le-am spus ca intentia mea este sa raman in continuare implicat in viata publica, sa continui sa promovez valorile, principiile, proiectele din platforma Romania 100. Am discutat legat de modul de colaborare pe viitor. Eu intentionez ca in perioada imediat urmatoare sa cream o structura asociativa probabil pornind de la Platforma Romania 100, care sa fie activa public si care sa promoveze in continuare valorile, principiile de acolo. Nu e fundatie, va fi o asociatie. Cand va fi gata, o sa anuntam. Fac ceea ce consider ca pot sa fac in perioada urmatoare”, a declarat Dacian Ciolos dupa intalnirea cu parlamentarii USR, conform News.ro.

Fostul prim-ministru a negat intentia de a intra intr-un partid in acest moment, dar nu a exclus acest lucru pe viitor. ”Urmeaza sa vad in perioada urmatoare, am nevoie in primul rand de o analiza, care este modalitatea cea mai buna ca eu ca persoana sa fiu eficient in viata publica. Daca o sa consider ca inscrierea intr-un partid politic, o sa iau in discutie subiectul asta, o sa vad”, a mai spus Ciolos.

El a precizat ca si-ar dori o colaborare atat cu USR, cat si cu PNL, ”in masura in care va exista un interes”. ”Cred ca in Romania a face politica nu inseamna doar a fi prezent la guvernare sau in Parlament. Cred ca avem nevoie sa aducem actiunea publica cat mai aproape de oameni. Altfel, vedeti ce inseamna cand oamenii aud de politica si de partide politice se gandesc doar la coruptie, la interese de grup si asa mai departe”, a mai spus Ciolos.

Fostul sef al Guvernului a dezvaluit si ca a avut o discutie cu presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, in cadrul careia au convenit ca in perioada urmatoare, ”in masura in care dansa urmeaza sa discute cu cei din conducerea partidului si sa vada daca e momentul si daca si dansii simt nevoia”.

La randul sau, presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat ca formatiunea sa va avea o colaborare cu Ciolos pe partea de politici publice. ”Legat de viitor, in afara de ideea domniei sale, pe care ne-a expus-o, am vorbit foarte mult despre lipsa de politici publice din spatiul public. De fapt, vedem cu totii dispute sterile intre politicieni, insa nu vedem politici publice cu care clasa politica sa vina catre cetateni. Colaborarea pe care o s-o avem va fi pe partea de politici publice”, a spus Nicusor Dan.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri