Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, ca printre masurile pe care Guvernul Grindeanu le va adopta in sedinta de vineri se numara majorarea salariului minim la 1.450 lei, cresterea salariilor in administratia locala cu 20%, precum si a celor pentru actori si alte categorii de artisti.

“Maine vine in continuare sesiune extraordinara, chiar daca cei de la PNL au anuntat ca vor sa blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, intr-un mod iresponsabil, dupa parerea mea, Guvernul va adopta niste acte normative asa cum sunt trecute in programul de guvernare care sunt asteptate - salariul minim va fi aprobat maine, in sedinta de guvern - 1.450 de lei, asa cum s-a stabilit, majorarea salariilor in administratia locala cu 20%, majorarea salariilor pentru actori si alte categorii de artisti cu 50%”, a precizat Liviu Dragnea. Liderul PSD a mai spus ca, daca Guvernul Ciolos a prorogat intrarea in vigoare a legii prin care se majoreaza cu 15% salariile din educatie si sanatate, noul Cabinet va anula aceasta prorogare, conform News.ro.

“De asemenea, i-am rugat sa verifice (pe ministrii Guvernului Grindeanu - n.r.) daca informatia este reala si anume ca s-a prorogat printr-o ordonanta intrarea in vigoare a legii prin care se majoreaza cu 15% salariile din educatie si sanatate si, daca e intr-adevar prorogata de guvernul Ciolos, maine sa anuleze aceasta prorogare si majorarile de 15% din educatie, sanatate sa intre in vigoare de la 1 februarie”, a subliniat presedintele Camerei Deputatilor. Liviu Dragnea a mai enumerat si alte masuri pe care intentioneaza sa le adopte Guvernul.

“De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei nu este nevoie din cate stiu de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea pensia minima de la 400 de lei la 520 de lei - asta e primul pachet de masuri care e prins in HG-uri si ordonante pe care guvernul le poate emite maine, chiar daca unii vor sa blocheze legea de abilitare a guvernului de a emite ordonante”, a completat Liviu Dragnea. Liderul PSD i-a solicitat presedintelui ANRE sa reanalizeze “cu atentie” pretul corect pentru distributia gazelor naturale.

“De asemenea, cer foarte serios ANRE, care e autoritate de reglementare si control in domeniu, ca in conditiile in care (...) taxa pe stalp a disparut si noi nu avem de gand sa revenim la asta, ea a fost inclusa in pret incorect dupa parerea mea de catre distribuitorii de energie electrica si gaze, disparand taxa pe stalp, eu ma astept ca factura la energie electrica si la gaze sa scada. Si il rog pe presedintele ANRE sa se preocupe si sa intervina imediat in acest subiect. De asemenea, il rog sa reanalizeze cu atentie pretul corect pentru distributia de gaze naturale”, a declarat Dragnea.

Intrebat ce salarii din administratia locala vor fi marite, presedintele PSD a spus ca “nu ale alesilor”. “Functionarii din administratia locala pentru ca, asa cum stiti foarte bine, salariile primarilor si ale presedintilor de consilii au fost majorate anul trecut daca nu in 2015, in administratia locala salariile sunt foarte mici si oamenii pleaca din sistem si in afara de altii pentru toti functionarii din administratia publica locala”, a conchis Liviu Dragnea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri