Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la CSM, in contextul in care avertiza asupra unei eventuale legi a gratierii si a amnistiei, ca "nu poate sa nu observe" ca in Parlament seful Camerei Deputatilor este condamnat penal, iar seful Senatului este trimis in judecata, ceea ce reprezinta o "circumstanta ingrijoratoare".

"Nu pot sa ma fac ca nu vad: presedintele Camerei Deputatilor este o persoana condamnata penal si cu o urmarire penala in curs; presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pentru minciuna penala. Asta este o circumstanta ingrijoratoare", a spus Iohannis, conform News.ro.

El a facut aceste afirmatii in contextul in care avertiza asupra unei eventuale legi privind gratierea si amnistierea pedepselor, spunand ca exista politicieni care si-au facut din asta "un deziderat".

O lege a aministiei si a gratierii ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, a declarat presedintele Klaus Iohannis, vineri, la sedinta de constituire a noului CSM. El a aratat ca o astfel de lege nu numai ca "ar spala pacatele unor hoti periculosi, dar ar albi dosarele unor politicieni", iar daca va fi promovata se va opune cu toata puterea functiei prezidentiale.

Iohannis a spus ca o lege a amnistiei si a gratierii este un "deziderat" al unor politicieni, dar este inacceptabila, mai ales ca se poate pune in discutie si "albirea" dosarelor unor oameni politici cu probleme.

"Un astfel de precedent creat ar duce la disparitia egalitatii in fata legii. De asta spun ca ar duce la disparitia statului de drept din Romania. Ar duce Romania pe o traiectorie care o departeaza de valorile europene, pe o traiectorie care ar indeparat-o de la valorile euroatlantice in care romanii cred", a spus Iohannis.

Presedintele a afirmat ca se va opune "cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale" unei astfel de legi.

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei si gratierii, care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti care pot fi periculosi pentru persoane, poate si pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule ministru", a spus Iohannis, privind catre ministrul Justitiei, Florin Iordache, care se afla alaturi de el la CSM.

Iohannis si-a inceput discursul pe aceasta tema spunanu-i lui Iordache ca "spera ca nu o va lua in nume personal", dar observa ca incep discutii asupra temei gratierii si amnistierii.

Sursa foto: agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri