Guvernul ar putea aproba, joi, in sedinta, desfiintarea comisiilor de specialitate din casele de asigurari de sanatate, aceasta fiind o masura prevazuta in progamul de guvernare al social-democratilor si, de asemenea, ar putea aproba reinfiintarea Institutului de Criminologie, au declarat pentru News.ro, surse guvernamentale.

Astfel, potrivit programului de guvernare al PSD, desfiintarea comisiilor din casele de sanatate ar duce la debirocratizarea accesului la tratament al pacientilor din programele nationale, intelegand prin aceasta, accesul pacientilor la tratamentul adecvat la momentul diagnosticarii. Reducerea timpului se va realiza prin desfiintarea comisiilor si posibilitatea medicului terapeut de a-si alege cea mai buna varianta de tratament pentru pacientul sau, conform News.ro.

De asemenea, potrivit surselor citate, Cabinetul Grindeanu ar putea aproba o Hotarare privind reinfiintarea Institutului de Criminologie, pentru ca impreuna cu Ministerul Justitiei, Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Parlamentul, reprezentantii sistemului judiciar si facultatile de drept sa contribuie la elaborarea principalelor elemente de politica penala ale statului roman . Efectele acestei HG ar fi ca ”legislatia penala s-ar bucura de stabilitate si se va evita conflictul cu texetele constitutionale referitoare la drepturi fundamentale”, arata sursele citate.

Totodata, in sedinta se va discuta o nota pentru eliminarea Formularului 088, despre care liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca a fost “cosmarul” oamenilor de afaceri si “o povara birocratica”, din cauza careia mii de firme romanesti au fost blocate “abuziv”. Sedinta de guvern este programata sa inceapa la ora 14.00.

Sursa foto: Gabilungu | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri