Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, ca gradul de ocupare in inchisori este de 150%, iar Guvernul nu poate construi "peste noapte" penitenciare pentru a acoperi deficitul de 9.000 de locuri, precizand ca se poate da o lege a gratierii de care sa beneficieze aproximativ 2.300 - 2.500 de condamnati care nu au comis fapte grave.

”Tinand cont de politica penala corenta, putem da o lege a gratierii care sa nu vizeze faptele grave, faptele care vizeaza coruptia, spalarea de bani si alte infractiuni foarte grave, astfel incat, din estimarile pe care le-a facut Ministerul Justitiei, in jur de 2.300 - 2.500 de persoane pot beneficia de aceasta lege a gratierii”, a declarat ministrul Justitiei Florin Iordache, la finalul sedintei Executivului. Pozitia Ministerului Justitiei este ca, in acest moment, Romania trebuie sa dea o lege a gratierii, a subliniat Iordache, conform News.ro.

Ministerul Justitiei a elaborat doua acte normative, care au fost finalizate marti, unul dintre ele vizand gratierea, nu si aministia, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache, la finalul sedintei de Guvern prezidate de presedintele Iohannis. Ministrul Justitiei a precizat ca unul dintre actele normative vizeaza gratierea, nu si amnistia, nefiind incluse si faptele de coruptie si faptele grave.

Al doilea act normativ vizeaza "hotararile Curtii Constitutionale privind anumite fapte care trebuie sa fie mai bine precizate". Iordache a declarat ca cele doua acte normative au fost finalizate marti si au fost trimise spre consultare CSM si celorlalte institutii abilitate, iar in cursul acestei zile vor fi puse in dezbatere publica.

Citeste si:
Cele mai importante evenimente ale momentului
Actual: cele mai importante...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Reactia PSD dupa anunul de azi al presedintelui: Ce daca?