Senatorul ALDE Varujan Vosganian a declarat la Parlament, ca a solicitat Ministerului de Finante si ANAF sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de catre presedintele Klaus Iohannis si sa confirme daca seful statului a avut posibilitatea sa cumpere mai multe imobile din veniturile obtinute din meditatii.

“Eu nu am cerut anchetarea averii lui Iohannis. De aceste lucruri se ocupa alte autoritati, cum este ANI. Eu am cerut verificarea unor informatii ale domnului Iohannis. In campanie electorala, domnia sa a afirmat ca din banii de meditatii a cumparat o seama de imobile. Avem cu totii prieteni profesori, am intrebat si eu prieteni care sunt profesori renumiti si care fac meditatii si care mi-au spus ca este imposibil ca din veniturile din meditatii sa faci asa ceva”, a precizat Varujan Vosganian, conform News.ro.

Senatorul a mai spus ca ar trebui “ca aceste afirmatii sa fie verificate, pentru ca e vorba de niste venituri care sunt cuantificabile si orice venit trebuie trecut intr-o declaratie de venituri si trebuie sa urmeze regimul fiscal legal”. Varujan Vosganian a precizat ca a cerut Ministerului de Finante si ANAF sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de catre Klaus Iohannis.

“Domnul Iohannis a continuat cu campania sa de acuzare, dupa parerea mea frizand chiar si incalcarea drepturilor omului, privind unele persoane cercetate privind evaziunea fiscala. Mie mi se pare ca o persoana care se face apostolul respectarii legalitatii trebuie sa fie prima care sa aiba situatia clarificata. Motiv pentru care am facut o scrisoare ministrului Finantelor, cu rugamintea sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de domnul Iohannis si sa confirme, nu cati bani a primit domnul Iohannis, dar macar sa ne confirme autenticitatea acestei afirmatii. Eu imi doresc ca ANAF Sibiu sa nu ne dea un raspuns asa cum ne-au dat guvernele succesive privind contractul Bechtel”, a conchis senatorul ALDE.

Citeste si:
ANAF nu a facut niciun control referitor la averea presedintelui
ANAF: Nu a avut loc niciun...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Legea offshore a fost adoptata de Parlament. Cat pierde Romania?