Senatorul ALDE Varujan Vosganian a declarat la Parlament, ca a solicitat Ministerului de Finante si ANAF sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de catre presedintele Klaus Iohannis si sa confirme daca seful statului a avut posibilitatea sa cumpere mai multe imobile din veniturile obtinute din meditatii.

“Eu nu am cerut anchetarea averii lui Iohannis. De aceste lucruri se ocupa alte autoritati, cum este ANI. Eu am cerut verificarea unor informatii ale domnului Iohannis. In campanie electorala, domnia sa a afirmat ca din banii de meditatii a cumparat o seama de imobile. Avem cu totii prieteni profesori, am intrebat si eu prieteni care sunt profesori renumiti si care fac meditatii si care mi-au spus ca este imposibil ca din veniturile din meditatii sa faci asa ceva”, a precizat Varujan Vosganian, conform News.ro.

Senatorul a mai spus ca ar trebui “ca aceste afirmatii sa fie verificate, pentru ca e vorba de niste venituri care sunt cuantificabile si orice venit trebuie trecut intr-o declaratie de venituri si trebuie sa urmeze regimul fiscal legal”. Varujan Vosganian a precizat ca a cerut Ministerului de Finante si ANAF sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de catre Klaus Iohannis.

“Domnul Iohannis a continuat cu campania sa de acuzare, dupa parerea mea frizand chiar si incalcarea drepturilor omului, privind unele persoane cercetate privind evaziunea fiscala. Mie mi se pare ca o persoana care se face apostolul respectarii legalitatii trebuie sa fie prima care sa aiba situatia clarificata. Motiv pentru care am facut o scrisoare ministrului Finantelor, cu rugamintea sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de domnul Iohannis si sa confirme, nu cati bani a primit domnul Iohannis, dar macar sa ne confirme autenticitatea acestei afirmatii. Eu imi doresc ca ANAF Sibiu sa nu ne dea un raspuns asa cum ne-au dat guvernele succesive privind contractul Bechtel”, a conchis senatorul ALDE.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri