25 Ianuarie 2017

Iohannis: Ziua Unirii Principatelor este si o lectie a prezentului: cele mai periculoase amenintari vin din interior



Presedintele Klaus Iohannis afirma, cu ocazia sarbatoririi Micii Uniri, ca lectia din 1859 ramane valabila si astazi, ca "cele mai periculoase amenintari" la adresa Romaniei vin mai degraba "din interior", iar actuala generatie trebuie sa inteleaga lectia trecutului, iar oamenii curajosi trebuie sa creada in "lege si dreptate".

"Unirea Principatelor s-a infaptuit pentru ca vointa populara a fost auzita, inteleasa, respectata si aplicata de politicieni. „Unirea, natiunea a facut-o!” spunea Mihail Kogalniceanu. Elitele acelor vremuri au inteles ca binele unei intregi natiuni este mai presus de intrigi si interese marunte", scrie Iohannis, conform News.ro.

El afirma ca ziua de 24 ianuarie "este si o lectie a prezentului". "Ca si in trecut, cele mai periculoase amenintari nu vin din afara tarii, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajosi care au crezut in lege si dreptate. Fiti increzatori ca impreuna vom reusi, ca vom avea intelepciunea de a face ce este corect si bine pentru viitorul natiunii romane. La multi ani, Romania!", conchide presedintele.



Citeste si