Iohannis propune CSM sesizarea Curtii Constitutionale

Presedintele Klaus Iohannis a propus CSM sa discute, miercuri, si sesizarea CCR in legatura cu un conflict de natura constitutionala dupa adoptarea OUG pe justitie. ”Singura cale pe care nu o accept este sa nu facem nimic”, a afirmat presedintele Iohannis, subliniind ca trebuie luata atitudine nu doar declarativ, ci si institutional.

Iohannis a precizat, la inceputul sedintei, ca a venit la CSM pentru a hotari impreuna cum se poate continua dupa adoptarea de catre Guvern a OUG de modificare a codurilor penale. ”Singura cale pe care nu o accept este sa nu facem nimic, asta nu se poate. E o ofensa adusa justitiei si dumneavoastra raspundeti de independenta justitiei si eu cred ca ea a fost incalcata si este incalcata prin astfel de comportamente in mod grav”, a spus presedintele, conform News.ro.

El a subliniat ca ”trebuie luata atitudine nu doar declarativ, ci si institutional”. ”Imi imaginez ca primul pas constitutional este sesizarea CCR. Acest lucru vi-l propun si nu vreau sa vi-l impun”, a mai spus Klaus Iohannis. Propunerea presedintelui a generat discutii privind modul de sesizare a Curtii Constitutionale - de catre presedintele CSM sau de catre seful statului.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri