Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca presedintele CSM, Mariana Ghena, este hotarata sa sesizeze CCR in privinta OUG de modificare a codurilor penale, el precizand ca toti membrii CSM sunt solidari.

In opinia presedintelui Iohannis, ”conflictul institutional este evident”. Klaus Iohannis a spus ca justitia este independenta, iar magistratii sunt indignati de felul in care Guvernul a dat OUG, noaptea, fara aviz, conform News.ro

”Este important sa vedem ca exista acest conflit si sa fie sesizata CCR, care are inclusiv libertatea de a anula acest act normativ. Problema e ca in acest fel, cum a procedat Guvernul, nu se poate proceda”, a mai spus presedintele la plecarea de la CSM.

Presedintele nu a vrut sa comenteze daca OUG este data "cu dedicatie", dar a precizat ca modul in care a fost adoptata risca sa puna sub indoiala statul de drept. "Au fost multe luari de pozitie si multa lume a spus cu punct si virgula ca sunt acte normative cu dedicatie, au fost vehiculate nume, insa nu asta este problema. Problema este ca in acest fel in care a procedat Guvernul nu se poate proceda intr-un stat de drept, ori Romania este si vrea sa ramana stat de drept. Daca Guvernul nu intelege acest lucru, atunci se vor face pasii prevazuti de Constitutie", a spus el.

Iohannis a criticat si modul in care Guvernul a comunicat deciziile luate marti seara, considerand ca este "inadmisibil" ca ministrii sa fuga de presa si de oferirea explicatiilor. "A fost foarte inadecvat felul in care Guvernul a prezentat aseara aceste aceste concluzii si acte normative. La un moment dat, Guvernul va trebui sa dea socoteala, sa explice romanilor de ce a procedat asa, si nu altfel", a spus el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri