Presedintele ICCJ despre OUG privind codurile penale: Am fost pusi in fata faptului implinit

Presedintele ICCJ Cristina Tarcea a declarat, miercuri, la Europa FM, ca Guvernul a adoptat OUG privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala fara avizul CSM, membrii CSM fiind pusi in fata faptului implinit.

"Aceasta ordonanta de urgenta a fost adoptata fara avizul CSM-ului, asa cum prevede legea, prin urmare, am fost pusi in fata faptului implinit. La ora actuala, in acest moment, nu cred ca ar trebui sa vorbim neaparat despre ordonanta aceasta si efectele ei", a afirmat Tarcea. In opinia sefei istantei supreme, toata lumea, indiferent de pozitia sociala, politicieni, juristi, oameni simpli, trebuie sa se gandeasca spre ce vrem sa ne indreptam: "spre un stat de drept, guvernat de legi, de morala sau spre altceva”, conform News.ro.

Guvernul a aprobat, marti, prin Ordonanta de Urgenta, mai multe modificari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala. Ele se refera la definirea si pedepsirea abuzului in serviciu, stabilind si un prag minim de 200.000 de lei de la care acesta este fapta penala, largesc categoria persoanelor care ies de sub incidenta prevederilor referitoare la favorizarea infractorului si stabilesc ca denuntul este valabil doar daca este facut in termen de sase luni de la comiterea faptei.

Sursa foto: Jarek2313 | Dreamstime.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri