Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca Avocatul Poporului i-a promis ca va analiza cu celeritate OUG privind modifcarea codurilor penale si si-a exprimat speranta ca maine sau poimaine acesta va lua decizia corecta in privinta sesizarii CCR. Iohannis a sustinut ca exista precedent si ca OUG poate fi atacata la Curte de Avocatul Poporului chiar daca prevederile acesteia nu au intrat in vigoare. Presedintele a mai spus ca, dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie sa se uite si in jur, la faptul ca Romania este revoltata, conform News.ro.

”Am avut o discutie, zic eu buna, cu Avocatul Poporului. I-am explicat de ce, dupa parerea mea, este absolut necesar sa sesizeze CCR, in principal pe lipsa de motive de urgenta, pe probleme de fond”, a spus Iohannis la iesirea de la intalnirea cu Avocatul Poporului. Presedintele a mentionat ca stie ca s-a vehiculat miercuri dimineata ca Avocatul Poporului nu poate sa intervina, fiind anumite articole care inca nu intra in vigoare.

”Impreuna cu juristii de la Administratia Prezidentiala am cautat documente si am gasit. Exista un precedent din octombrie 2013, cand Avocatul Poporului de atunci a atacat o ordonanta pe insolventa, pe data de 9 octombrie, cu toate ca ea a fost data cu intrare in vigoare pe 25 octombrie, iar CCR la vremea respectiva a decis ca este corecta sesizarea. Deci, se poate fara niciun fel de problema si, facand uz de acest precedent, sa se atace aceasta OUG”, a precizat seful statului.

”Aceste date le-am pus la dispozitia Avocatului Poporului, care a promis ca va analiza cu celeritate situatia si speranta mea este ca pana maine sau poate pana poimaine va lua decizia corecta si va sesiza CCR”, a mai declarat presedintele Iohannis. Klaus Iohannis a precizat ca Avocatul Poporului va trebui ca, in afara de situatia pur juridica, ”sa se uite putin si in jur, sa vada ca Romania este revoltata”

”Sunt mii si mii de oameni in strada. Aceste lucruri nu pot fi ignorate si nu pot fi explicate prin faptul ca si in alte tari au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt in Romania, in Romania este atacat statul de drept si aici trebuie facuta ordine”, a subliniat presedintele. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri dimineata, ca institutia nu poate ataca la Curtea Constitutionala OUG de modificare a codurilor penale decat dupa ce aceasta intra in vigoare si ca lasa in competenta celor care pot sesiza CCR in acest caz cu un conflict de natura constitutionala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri