Iohannis va chema partidele la discutii saptamana viitoare: Solutiile nu pot veni din strada, ci tot de la politicieni

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca saptamana viitoare va chema la discutii partidele, pentru a gasi "solutii" in urma actualei situatii provocate de emiterea OUG pe tema justitiei si a protestelor, spunand ca oamenii pot sa-si exprime nemultumirea, dar nu strada ia decizii, ci politicienii. El a precizat ca nu a primit inca raspuns de la premierul Grindeanu pe tema solicitarii de retragere a OUG.

Intrebat daca Sorin Grindeanu a raspuns scrisorii prin care seful statului cerea retragerea OUG pe tema modificarii Codurilor penale, Iohannis a spus ca a venit nicio reactie, dar nu stie unde este premierul, ”ca nu a mai prea fost vazut". "Cu siguranta o sa invit mai multa lume la discutii, dar cum abia ieri am scris premierului, si poate a fost ocupat, nu stim cu ce, ca nimeni nu l-a vazut, dar vreau sa-i dau sansa o zi, doua, sa judece un pic ce am scris acolo. Nu vreau sa-mi dea un raspuns pripit ca data trecuta, ca nu ne foloseste la nimic, si lui sigur nu, dupa care va trebui sa invit oamenii la Cotroceni sa gasim o solutie la aceasta criza, altfel lucrurile se agraveaza", a afirmat seful statului, conform News.ro.

El a precizat ca "solutiile nu pot veni din strada", ci tot de la politicieni. "Saptamana viitoare o sa-i invit ca sa-mi prezinte solutiile", a adaugat el. Presedintele Klaus Iohannis i-a trimis, miercuri, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, in care cere abrogarea de urgenta a OUG privind modificarea codurilor penale.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri