Ordonanta de urgenta care modifica legislatia penala in interesul infractorilor poate fi blocata printr-o alta ordonanta de urgenta a Guvernului sau printr-o decizie a Curtii Constitutionale. In ambele situatii, dincolo de argumentele juridice, presiunea strazii este esentiala, intrucat mai sunt doar noua zile pana cand „clementa“ PSD va intra in vigoare, conform Adevarul.

Asadar, a inceput numaratoarea inversa. Ce se mai poate face? Guvernul a programat ca ordonanta de urgenta care modifica radical Codul Penal sa intre in vigoare peste 10 zile. Pot fi blocate efectele ordonantei in acest interval de timp foarte scurt? Aceasta ar fi intrebarea care sperie, deopotriva, politicieni si protestatari, dar din motive cu totul diferite: unii vor inchiderea dosarelor, ceilalti sustin legea, nu tocmeala. Pe scurt, exista patru metode prin care poate fi impiedicata toleranta aratata de Guvernul Grindeanu fata de cei cu probleme penale: trei dintre ele implica Curtea Constitutionala (CCR), iar una tine exclusiv de vointa Guvernului. Iata cum stau lucrurile pe larg.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Shutterstock/Nirat.pix

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri