Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat marti ca va lansa o initiativa care se va numi ”Romania dialogului” pentru a discuta despre ”adevaratul stat de drept” si ”adevarata Justitie” cu toate institutiile si organizatiile interesate, dar a precizat ca nu va invita si reprezentanti ai protestatarilor, spunand ca nu se poate initia un dialog cu cei din strada.

”Voi lansa o initiativa care se va numi «Romania dialogului» (...) Toate partidele vor trebui sa fie reprezentate pana la urma cand discutam acest subiect foarte delicat referitor la legile Justitiei. Planific sa invit CSM, vreau sa invitam reprezentantii mediului academic care lucreaza in domeniul dreptului, organizatiile non-guvernamentale (...) Avand in vedere ca in aceste zile discutia publica a fost animata si axata in special pe subiecte legate de domeniul Justitiei, voi incepe la acest dialog sa discutam aceste probleme”, a anuntat Tariceanu, conform News.ro.

Presedintele Senatului a spus ca dezbaterea ar trebui sa dea un anumit sens problemelor cu care se confrunta in prezent societatea.

”Imi propun ca, din dezbaterile care vor avea loc, propunerile care vor veni trebuie sa aiba menirea sa consolideze Justitia si statul de drept, dar adevarata Justitie si adevaratul stat de drept. Nu asa cum se intampla astazi”, a mai spus Tariceanu.

Intrebat daca la dezbateri vor fi chemati si reprezentanti ai protestatarilor, Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu se poate initia un dialog cu cei din strada.

”Este foarte greu, cu toata consideratia pentru cei care sunt in strada... Spuneti-mi si mie care, cum s-ar putea initia un dialog cu ei? Ca nu exista o forma organizata. Ce facem? Facem un sondaj sa luam din Piata (Victoriei - n.r.) cativa reprezentanti? S-ar putea ca cei care sunt acolo sa aiba interes pe alte subiecte, fiecare poate are nemultumirea lui - unii pe banuiala ca aceasta ordonanta viza salvarea unora - s-a retras ordonanta, se vede ca nu viza pe nimeni, nu era cu dedicatie. Unii vor sa continue sa demonstreze”, a adaugat presedintele Senatului.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri