Rusia catalogheaza Romania drept o amenintare reala la adresa securitatii, intrucat gazduieste elemente ”ostile” ale sistemului antiracheta american, si un avanpost al NATO, potrivit unui oficial de rang inalt al ministerului de Externe de la Moscova, transmite Reuters.

In Romania, scutul antiracheta a devenit operational in mai 2016, iar o a doua parte a sistemului urmeaza sa fie construita in Polonia. Statele Unite sustin ca acest scut trebuie sa apere Europa de rachetele balistice dezvoltate de Iran si nu reprezinta o amenintare la adresa granitelor Rusiei, conform News.ro.

”Pozitia Romaniei si a conducerii sale, care a transformat aceasta tara intr-un avanpost, reprezinta o amenintare clara la adresa noastra. Toate aceste decizii... sunt in primul rand directionate impotriva Rusiei”, a declarat Alexander Botsan-Harcenko, un oficial de rang inalt din cadrul ministerului de Externe al Rusiei.

De asemenea, acesta a acuzat autoritatile romane ca utilizeaza o retorica antirusa. Aceste declaratii au loc in timp ce blocul militar desfasoara mii de soldati si armament greu in Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, precum si in Romania. Reprezentantii Statelor Unite si ai NATO sustin ca desfasurarea de trupe este necesara pentru a spori securitatea si a oferi o garantie aliatilor europeni dupa anexarea din 2014 a peninsulei Crimeea. Insa, Rusia acuza o strategie agresiva la granitele sale.

Sursa foto: Shutterstock/Bangkokhappiness

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri