“Principala perceptie gresita fata de Romania in randul investitorilor internationali si in randul investitorilor britanici este legata de imaginea tarii. De exemplu, in Marea Britanie persista acele imagini ale cainilor maidanezi sau ale orfelinatelor, unele chiar din perioada lui Nicolae Ceausescu, imagini care nu mai sunt de actualitate. Ii sfatuiesc pe toti cei care se gandesc sa investeasca in aceasta tara sa vina mai intai in Romania, sa afle mai multe si sa nu se lase convinsi de acele imagini”, a declarat Paul Brummell, la Romania Investor Day, eveniment la care participa reprezentantii a peste 50 de fonduri de investitii internationale, care administreaza active cu o valoare cumulata de peste 4.000 de miliarde de dolari.

Brummell a subliniat ca Guvernul trebuie sa faca eforturi pentru imbunatatirea si actualizarea imaginii tarii peste hotare.

Cei de la CNN au avut nevoie de 25 de ani pentru a pune Bucurestiul pe harta Europei atunci cand prezinta datele meteo; ma intreb cat timp le va lua economistilor sa realizeze ca economia romaneasca depaseste economiile Cehiei sau Ungariei

Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie

Sursa foto: Agerpres