Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Adunarea generala a primarilor de municipii, ca i-a cerut premierului Sorin Grindeanu ca in legea preventiei sa fie introdus si un capitol pentru administratia locala, astfel incat institutiile de control care constata disfunctionalitati sa nu aplice sanctiuni, ci sa prezinte un plan de conformare de care alesii locali trebuie sa tina cont.

„In ce priveste preventia, am vorbit mult de Legea preventiei. Rog Guvernul, premierul, legea este aproape de final, sa introduca si un capitol pentru administratia locala. Cat e cerut acest lucru, ca la un om de afaceri institutiile de control vina, sa constate, fara sa aplice masura punitiva, de ce nu se poate face acelasi lucru si pentru administratia locala?”, a afirmat presedintele PSD, conform News.ro.

Liviu Dragnea a explicat ca „institutiile de control ar trebui sa constate disfunctionalitatea, sa prezinte un plan de conformare si in acea perioada primarul, presedintele de CJ sa se conformeze”.

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea in dosarul DGASPC