Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Timisoara, ca Guvernul a deblocat, saptamana trecuta, proiectul autostrazii Timisoara - Pancevo (Serbia) si ca pe urmatorul exercitiu bugetar se doreste executia acestui proiect.

Sorin Grindeanu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Consiliul Judetean Timis, ca au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Timisoara - Pancevo care va lega Romania de capitala Serbiei, Belgrad, potrivit News.ro.

”Saptamana trecuta, am deblocat proiectul autostrazii Timisoara - Pancevo, s-au aprobat indicatorii astfel incat studiul de fezabilitate sa intre pe finantare, iar pe urmatorul exercitiu bugetar vrem sa se intre la executie pentru finantarea acelui tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.

Romania si Serbia vor colabora pentru sustinerea diplomatica si financiara a proiectelor de investitii legate de transport la frontiera comuna dintre Romania si Republica Serbia, in special pentru constructia autostrazii Timisoara - Varset - Pancevo pana in 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Executivul a informat ca includerea unei noi autostrazi este o prioritate in master planurile de transport ale celor doua state.

Citeste si:
Legea bugetului de stat si pentru asigurarile sociale, publicate in MO
Legea bugetului de stat si...

Tronsonul dintre Pancevo si Varset este recunoscut in lista unica de proiecte pregatite a Serbiei, iar executia lucrarilor pentru sectorul de drum Timisoara - Moravita este cuprinsa in Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al Romaniei pe lista lunga a proiectelor din sectorul rutier, in prima perioada de finantare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fara TVA.

Constructia autostrazii Timisoara - Pancevo vizeaza si cresterea incluziunii sociale si calitatii vietii in regiunea transfrontaliera, precum si dezvoltarea unitara a infrastructurii de transport capabila sa suporte traficul rutier de persoane si de marfa in punctele de trecere frontiera, prin intermediul realizarii de noi conexiuni de transport, mai preciza sursa citata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Plafoane fiscale 2020: la cat ajung acestea si cine poate beneficia