Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceausescu, a declarat la o emisiune de televiziune ca o tranzactie comerciala romano-americana ar fi fost impiedicata de catre Traian Basescu, in perioada in care era reprezentant al companiei Navrom la Anvers, deoarece ar fi trimis vaporul inchiriat pentru transbordarea marfurilor sa faca ”bisnita”. Incidentul ar fi fost musamalizat cu ajutorul Securitatii.

"Era vorba de comert intre Romania si Statele Unite. Noi importam piei crude si faceam bocanci pentru armata. Noi le dadeam bocanci, ei ne dadeau pieile crude (...) Vapoarele se intalneau la Anvers, unde trebuia inchiriat un vapor care sa faca transbordarea. Vapoarele au ajuns la timp la Anvers, dar acolo nu era vaporul inchiriat pentru transbordare. Au stat aia doua-trei zile, dar nu puteau sa mai stea pentru ca plateau foarte mult in rada portului si au plecat. Americanii cu pieile inapoi, ai nostri cu bocancii inapoi", a relatat Mircea Oprean, potrivit News.ro.

Potrivit lui Oprean, scandalul ar fi fost imens, ministrul de atunci al Industriei Usoare, Maria Flucsa riscand sa ajunga la inchisoare. ”Nevinovata, saraca, cum sa demonstreze ca vaporul ei a ajuns in port? A vorbit cu Marin Ceausescu, fratele socrului meu, care era director al Agentiei Economice de la Viena, si a trimis o echipa. Presedintele Basescu i-a amenintat, ca n-au ce sa caute acolo, ca-i nenorocire, dar s-au descurcat si au luat dovada ca vaporul a fost acolo. Basescu ce facuse? Inchiriase vaporul cu banii de la statul roman si a facut o bisnita. Tigari, bautura, nu se stie...”, a afirmat Oprean.

El a afirmat ca Traian Basescu ar fi musamalizat incidentul, cu ajutorul unor oameni din Securitate. ”El a vorbit cu cei de la Securitate, fiind mana in mana cu ei, si atunci ei au venit si au spus socrului meu ca, de fapt, a fost o actiune in interesul statului roman. El a inghitit-o”, a relatat Mircea Oprean.

Acesta sustine ca viitorul presedinte avea o relatie buna cu Elena Ceausescu. ”Avea foarte mare trecere la soacra-mea. Nu stiu de ce. Probabil ca oamenii care au ceva rau in ei se apropie”, a conchis Oprean.

Europarlamantare 2019: Peste...
Citeste si: Lista candidatilor aflati in lupta pentru voturi la europarlamentare

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Basescu: Scrutinul este important pentru situatie in care se afla UE