Presedintele Klaus Iohannis pleaca luni in Germania, intr-o vizita de trei zile, unde se va intalni cu presedintele Frank-Walter Steinmeier si cu cancelarul Angela Merkel.

Presedintele Klaus Iohannis va avea intrevederi, luni, cu presedintele Frank-Walter Steinmeier si cu cancelarul Angela Merkel, iar la finalul discutiilor cu Merkel va avea loc o declaratie comuna de presa.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis va participa, in calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului si expulzarii, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, in 20 iunie. Cu aceasta ocazie, Iohannis va sustine principala alocutiune din cadrul ceremoniei.

Presedintele Klaus Iohannis va mai participa, in cadrul vizitei, la sediul Ambasadei Romaniei la Berlin, la doua momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversarilor din cadrul relatiei bilaterale din acest an, marcate printr-o expozitie fotografica si documentara cu titlul „50-25-10: Romania – Germania – Uniunea Europeana. Trei repere intr-o istorie comuna”, care va fi inaugurata de presedintele Iohannis.

In cadrul celui de-al doilea moment va avea loc inmanarea Ordinului „Sfantul Gheorghe”, decernat la data de 3 februarie 2017 de catre Balul Operei „Semper” din Dresda, eveniment la care presedintele Klaus Iohannis nu a participat.

Vizita lui Klaus Iohannis in Germania are loc in contextul in care in acest an se implinesc 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice la nivel de ambasada, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea si parteneriatul in Europa dintre Romania si Germania, precum si 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a transmis Administratia Prezidentiala.

Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri