Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, ca impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus. Mai mult, a spus primul mnistru, Guvernul va introduce, cel mai probabil, o taxa de solidaritate, insa aceasta nu va fi aplicata daca simularile nu arata ca ea va fi sustenabila.

Premierul Mihai Tudose a a anuntat, luni, dupa sedinta coalitiei PSD-ALDE, ca impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus si le-a spus jurnalistilor sa considere subiectul inchis, potrivit News.ro. El a mai spus ca acest impozit era ”ca o coasa”, astfel ca nu puteai sa alegi firele pe care le tai, dar a subliniat ca vor fi gasite modalitati prin care sa fie impozitati cei care ”se cred mai destepti ca statul”, referindu-se la companiile care nu declara profit in Romania.

Mihai Tudose a mai prezicat ca s-a grabit sa anunte decizia de a nu introduce impozitul pe cifra de afaceri, pe baza datelor pe care i le-a prezentat ministrul Finantelor, Ionut Misa. Premierul a precizat ca a luat decizia in avion, in drum spre Bruxelles.

Dragnea a spus, vineri, ca nu vrea sa comenteze declaratiile premierului Mihai Tudose pe tema retragerii initiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerand ca seful Executivului, cand vorbeste, "stie ce vorbeste" si este rezultatul unei analize.

Mihai Tudose: Probabil ca taxa de solidaritate va fi cumva

Mihai Tudose a precizat ca, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxa de solidaritate, destinata persoanelor care au castiguri mari si care trebuie sa plateasca in plus la stat pentru ca acesta i-a oferit sansa sa se imbogateasca. El a precizat ca se fac simulari in acest moment, nefiind stabilit un prag, si a sustinut ca taxa nu va fi aplicata daca simularile nu arata ca ea va fi sustenabila.

Inca se intampla sa se lucreze, sunt simulari. Probabil ca va fi cumva, nu am stabilit inca de la ce prag in sus. (...) Va fi aplicata persoanelor fizice, persoane care castiga foarte mult, care beneficiaza de o multime de lucruri din partea statului si care intelegem ca functioneaza in toata lumea, sa plateasca peste un anumit prag valoric o taxa in plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul sa castige atatia bani

Mihai Tudose

Seful Executivului a spus ca nu stie daca taxa de solidaritate va fi aplicata de anul viitor, nefiind inca stabilit un prag, avand in vedere ca simularile continua. El a spus ca sunt mai multe scenarii testate in acest moment, insa nu a oferit detalii cu privire la aceste simulari. Tudose nu a spus nici cat se asteapta statul sa incaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil.

"Daca se va stabili ca va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic probabil ca nu il vom aplica. (...) Daca cifra este foarte mica si nu conteaza, e mai mare efortul decat rezultatul, nu va fi aplicata", a explicat Tudose.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri