Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta, prin care contributia la Pilonul II de pensii va fi redusa de la 5,1%, la mai putin de jumatate, potrivit Digi24. OUG ar urma sa fie adoptata in doua saptamani.

Guvernul ar vrea sa reduca, din 2018, contributia angajatului la pilonul II de pensii. Potrivit unor surse, citate de Digi24, Executivul ar avea in pregatire o OUG prin care prin care contributia la Pilonul II de pensii sa fie redusa de la 5,1%, cat este in prezent, la mai putin de jumatate. Deocamdata, valoarea nu a fost stabilita.

6,92 milioane de romani erau inregistrati in sistemul pensiilor administrate privat la sfarsitul lunii iunie 2017.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a transmis, printr-un comunicat referitor la eventuala diminuare a contributiilor virate de angajatii romani catre fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), de la de la 5,1% la 2,5% sau chiar 1%, ca "supravegheaza si reglementeaza sectorul financiar non-bancar si are ca principale obiective stabilitatea si dezvoltarea pietelor, precum si protectia consumatorilor".

In urma cu mai bine de o luna, ministrul Finantelor declara ca Pilonul II va fi desfiintat pentru ca beneficiile sale nu sunt atat de mari, iar comisionele incasate de fondurile de administrare sunt consistente. Chiar daca Ionut Misa si-a retras declaratiile dupa cateva ore, afirmatiile sale au fost suficiente sa destabilizeze piata bursiera din Romania. Ulterior, ASF a desfasurat o analiza de "specialitate" asupra declaratiilor ministrului si a ajuns la concluzia ca nu pot fi incadrate in categoria faptelor "de manipulare a pietei prin diseminarea de informatii false sau inselatoare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri