Primaria Sectorului 4, condusa de Baluta Daniel, este una dintre cele mai controversate in ultimul an: scandal la chioscurile de ziare, contracte cu dedicatie de sute de mii de euro pentru firme abia infiintate, contracte servite “la limita legalului” pentru Antena 3 si multe altele. Ce se alege, insa, de promisiunile facute in campania electorala?

Am solicitat Primariei Sectorului 4 detalii privind stadiul de implementare a catorva dintre promisiunile facute in campania electorala, acum mai bine de un an.

Promisiune: 800 de blocuri reabilitate termic
Raspuns: Din iunie 2016 si pana in prezent in sectorul 4 au fost finalizate lucrarile de anvelopare termica pentru 58 de blocuri. De asemenea, 300 de blocuri se afla in faza de proiectare tehnica iar pentru alte 15 a fost emis ordinul de executie al lucrarilor.

Promisiune: 3.000 de noi locuri in crese
Raspuns: In cresele de pe raza sectorului 4 al capitalei, au fost amenajate pana in prezent 45 de locuri noi. De mentionat faptul ca, la data prezentei, in cadrul creselor care functioneaza in sectorul 4 al capitalei sunt disponibile peste 1000 de locuri, fapt care situeaza sectorul 4 pe primul loc in capitala, din acest punct de vedere.

Nota autorului – in ritmul acesta, pana la finalul mandatului de 4 ani vor fi create 180 de noi locuri in crese, mult sub cele 3.000 promise.

Promisiune: Acordarea de 5.000 de burse pentru elevi, annual
Raspuns: In primul an de mandat al primarului Daniel Baluta, in semestrele I si II, in Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti au fost acordate elevilor care frecventeaza cursurile unitatilor de invatamant preuniversitar, un numar de 9.692 de burse, reprezentand burse de performanta, de merit, de studiu, sociale si social-ocazionale.

Promisiune: Construirea unui teatru
Raspuns: Teatrul la care faceti referire se afla in stadiul de proiectare, urmand ca in perioada urmatoare sa aiba loc licitatia pentru executia lucrarilor.

Promisiune: Un bazin de inot
Raspuns: Cat priveste bazinul de inot, acesta va fi amplasat la scoala nr. 190 din sectorul 4 al capitalei. Pentru acest proiect, a fost efectuat un studiu de fezabilitate, urmand ca in perioada urmatoare sa aiba loc licitatia pentru executie.

Promisiune: Administratie electronica
Raspuns: In cadrul administratiei publice locale, urmeaza ca pana la finalul acestui an sa fie implementat Sistemul Integrat de Managament al Actelor.

Promisiune: Mai multa siguranta (promisiune generala)
Raspuns: Pentru cresterea sigurantei cetatenilor sectorului 4 au fost luate o serie de masuri, printre care: sporirea numarului de echipaje/ patrule ale Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 pe strazile din sector; stabilirea itinerariilor de patrulare ale agentilor de politie locala, cu predilectie in zonele care au constituit obiectul celor mai multe sesizari privind tulburarea ordinii si linistii publice; crearea la nivelul sectorului 4 a grupurilor de cooperare dintre Politia Nationala si Directia Generala de Politie Locala Sector 4; deschiderea de colaborari cu institutiile abilitate in vederea efectuarii controalelor pe zona de competenta comerciala ( ANPC, Ministerul Agriculturii, etc..); majorarea numarului functiilor publice prin declansarea procedurilor de concurs in vederea selectiei de personal calificat; monitorizarea prin montarea camerelor de luat vederi si a senzorilor anti-efractie in incinta unitatilor de invatamant, in vederea diminuarii riscurilor de violenta; inchiderea pe timpul noptii a locurilor de joaca pentru copii in vederea asigurarii ordinii si linistii publice.

Promisiune: Locuri de parcare supraetajate.
Raspuns: Din iunie 2016 si pana in prezent au fost intocmite proiecte tehnice pentru 11 parcari supraetajate. Pentru trei dintre acestea a fost semnat contractul de executie.

Promisiune: Un parc de distractii.
Raspuns: Centrul Multifunctional se va construi pe Soseaua Oltenitei, la intrarea in parcul Oraselul Copiilor.

Oficialii Primariei nu au oferit detalii privind stadiul constructiilor.

Cum ai caracteriza evolutia si transformarile prin care trece Sectorul 4? Te incurajam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri