Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, incercuit de reporteri, a raspuns mai multor intrebari care sunt pe buzele tuturor romanilor in perioada aceasta - justitie, DNA vs. Guvern, care sunt parghiile pe care le poate folosi Presedintele in restabilirea echilibrului in stat. Printre altele, Iohannis a subliniat ca ""persoanele urmarite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului".

Mai mult, Klaus Iohannis a declarat ca cele doua doamne ministru cercetate penal si care se afla (inca) in Guvern ar fi trebuit sa demisioneze. Este vorba de Sevil Shhaideh si de Rovana Plumb, cercetate de DNA.

"Da, doamnele ministru trebuiau, in varianta optima, sa demisionse. A doua varianta acceptabila - trebuiau sa fi retrase", a spus seful statului, intr-o declaratie data presei, la Cotroceni.

"Faptul ca PSD face scut in jurul doamnelor ministru nu e de bun augur", a mai spus Presedintele, subliniind ca "deocamdata actiunile se desfasoara in alta parte (DNA - n.r.)" si ca nu intervine. "Ar trebui sa devina normalitate ca persoane urmarite penal, judecate sau condamnate sa nu fie in conducerea statului sau in guvern", a subliniat seful statului, afirmand ca "nu e buna aceasta evolutie" iar "PSD nu a inteles nimic din repetatele mele apeluri".

Presedintele statului a facut apel si catre populatie, subliniind ca este importanta vocea poporului si ca sunt necesare ample consultari publice atunci cand vorbim de justitie si modificarile propuse de Guvernul Tudose.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri