Intr-un raspuns oferit deputatului de Dolj Adrian Prisnel, USR, Ministerul de Interne a admis faptul ca legea adunarilor publice admite organizarea de proteste chiar si fara aprobarea explicita a Primariei, amenzile primite de protestatari, unele cumuland peste 100.000 de lei in mai multe luni, fiind abuzive.

“Carmen Dan (Ministrul de Internet – n.r.) confirma ceea ce legea scrie, dar Jandarmeria se face ca nu intelege, ca pentru a protesta nu ai nevoie de aproparea Primariei, fiind suficienta doar notificarea. E suficienta dovada inregistrarii declararii adunarii publice. Asa ca motivarea “protest neautorizat” pentru amenzi este ILEGALA. Legea este din secolul trecut, si la propriu, si la figurat”, comenteaza deputatul USR.

Reamintim ca de-a lungul protestelor care s-au intins pe toata durata de pana acum a Guvernului PSD-ALDE, mai multi protestatari au fost amendati pe motiv ca participa la un protest neautorizat de Primarie.

Citeste aici raspunsul solicitat de deputatul USR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri