100 de milioane de euro – aceasta este suma pe care Gabriela Firea vrea sa o imprumute, din banii cetatenilor, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru a achizitiona 200 de autobuze. Daca primarul nu ar fi aruncat bani pe festivaluri si concerte, contracte absurde cu firme satelit ale Primariei, statui si bani pentru biserici, Primaria nu ar fi trebuit sa imprumute populatia.

Din acesti bani, Firea vrea si sa cofinanteze un proiect de termoficare din bani europeni, a spus aceasta, citata de Economica.net.

Aceasta solicita de la Mininstrul Finantelor, Ionut Misa, o derogare de la pragul de 21 de milioane de euro impus pentru imprumuturi tuturor primariilor, indiferent de marimea lor.

Amintim ca Firea “a tocat” 130 de milioane de euro pentru infiintarea celor 22 de firme satelit ale Primariei, prin care practic administratia evita competitia intre firme private, mult mai transparenta si normala, oferind toate contractele acestora.

Planurile Primariei Bucuresti se lovesc de un prag impus prin lege tuturor municipiilor din tara, indiferent de marimea lor.
“Am aflat si noi cu stupoare ca exista o limita de 21 de milioane de euro pentru achizitiile primariilor”, a spus Gabriela Firea, aratand ca nu este corect ca acelasi prag sa fie aplicat pentru un oras ca Bucuresti, cu trei milioane de locuitori, si pentru unul cu 3.000 de persoane.

Citeste mai mult pe Economica.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri