Presedintele Curtii de Justitie a Uniunii Europene, Koen Lenaerts, a declarat astazi ca atentia trebuie sa fie pe definitia actului de coruptie sau actul ce duce la o fapta penala si ca nu ar trebui sa depinda, in principiu, de dimensiunea pagubelor. El arata astfel ca toate eforturile PSD si a Curtii Constitutionale, institutie deja subjugata de partidul aflat la guvernare, de a introduce un astfel de prag este impotriva normelor Uniunii Europene.

PSD, prin diferite voci ale partidului, a mintit in mai multe randuri spunand ca Uniunea Europeana accepta sau chiar recomanda astfel de praguri.

“Pot doar sa spun ca, daca vorbim de criminalizare, atunci principiul de baza, ce il au in comun toate statele membre ale UE si UE insasi, este ca actul ce constituie fapta penala trebuie identificat clar. Astfel, atentia trebuie sa fie pe definitia actului de coruptie sau actul ce duce la o fapta penala — actul de a nu indeplini indatoririle de serviciu—, actul acela ar trebui sa fie definit clar. Nu ar trebui sa depinda, in principiu, de dimensiunea pagubelor, pentru ca poate exista o fapta penala ce nu provoaca pagube, dar este in continuare fapta penala”.

Koen Lenaerts a efectuat luni o vizita la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a intalnit cu sefa instantei supreme, Cristina Tarcea. Declaratia a fost facuta ulterior, intr-o conferinta cu presa.

Sursa foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri