Europarlamentarul Sorin Moisa a anuntat, sambata, ca a decis sa isi prezinte demisia din PSD, precizand ca urmeaza sa demisioneze si din grupul S&D si sa se alature, ca independent, grupului PPE, scrie Agerpres.ro.

"Astazi am decis sa imi prezint demisia din PSD", a scris Moisa, pe Facebook, adaugand ca, sub conducerea lui Liviu Dragnea, "PSD a dezgropat, reactivat si adaptat la contextul actual al Romaniei o parte dintre reflexele indelung cultivate in anii national-comunismului".

El a facut referire si la modul in care au fost prezentate de catre PSD relatia cu Bruxelles-ul si cu multinationalele.

"Ce ofera PSD acum nu este patriotism, ci nationalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, in mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O forma de discurs si practica politica ce apropie tara nu doar de grupul iliberal al tarilor de la Visegrad, ci si de Rusia lui Putin", a sustinut Moisa.

Europarlamentarul invoca si "lipsa de empatie" aratata cu prilejul aniversarii lui Dragnea in ziua comemorarii Colectiv.

"Lipsa halucinanta de empatie, individuala sau de grup, aratata cu prilejul aniversarii lui Liviu Dragnea in ziua comemorarii celor doi ani de la Colectiv m-a zguduit profund", a afirmat Moisa.

Potrivit acestuia, un "motiv imens de suparare" pe PSD este "neprioritizarea (in realitate) a constructiei autostrazii Targu Mures - Targu Neamt - Iasi, durerea Moldovei, leaganul electoral al PSD".

Sorin Moisa a facut referire in mesajul sau si la lupta impotriva coruptiei si la cazul TelDrum.

"PSD a ajuns la un nivel de neincredere interna si internationala in care lumea nu ii mai crede in materie de reforma a justitiei nici macar acolo unde eventual au dreptate. De aceea, ar fi bine sa trimita mai intai proiectele de reforma Comisiei de la Venetia si sa astepte opinia acesteia, care nu poate fi banuita de partizanat", a spus Moisa.

In ceea ce priveste cazul TelDrum, el a afirmat: "Chiar daca la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovatia, pozitia lui Liviu Dragnea in fruntea partidului si a Parlamentului Romaniei a devenit nesustenabila oriunde in lumea civilizata. (...) Ce pare sa se intample acum este ca domnul Dragnea impinge Romania, pentru a se salva, inspre un proiect autoritar, pentru a justifica ignorarea reactiei Uniunii Europene si SUA la o operatiune-soc impotriva justitiei".

Sorin Moisa a vorbit si despre relatia sa cu PSD, in care a fost adus de Victor Ponta.

"Am fost adus nu din strada, ci dintr-o cariera europeana deja solida, construita exclusiv prin eforturi proprii. Deci PSD nu m-a 'facut om' si Victor Ponta nu a pretins niciodata asta. (...) Relatia buna cu acesta, intemeiata pe colaborare profesionala in perioada cand eu lucram la Comisia Europeana impreuna cu Dacian Ciolos (cum lucrasem si cu Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu, in acelasi mandat), nu s-a transferat niciodata asupra partidului. Am ramas un corp strain", a completat europarlamentarul.

Moisa a precizat ca demisia din PSD va fi insotita de demisia imediata din grupul S&D si renuntarea la toate dosarele incredintate de acesta din urma.

"Multe partide politice din grupul S&D, in ultimii ani, s-au mutat spre o stanga radicala cu care nu am afinitati decat cel mult in materie de pura speculatie intelectuala. Legatura mea solida cu Grupul S&D era delegatia PSD, o delegatie pragmatica, situata in zona moderata, centrista, a S&D. Odata aceasta legatura desfacuta, ma voi alatura, ca independent, grupului PPE, care in ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, eliberat in mod neinspirat de S&D", a aratat el.

Sorin Moisa a precizat ca nu va va intra in niciun partid, organizatie, fundatie, platforma politica din Romania. "Cu exceptia cazului, extrem de putin probabil, in care voi putea contribui la un moment cu adevarat transformator in politica romaneasca", a precizat el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri