Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca statul paralel este "o gluma proasta", precizand ca exista cateva persoane care inventeaza astfel de concepte ca sa puna mana pe toata puterea. In plus, referindu-se la Liviu Dragnea, seful statului a spus ca acesta trebuie sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"M-ati intrebat daca am asistat la acel circ din fata DNA-ului. Nu m-am uitat expres, dar a fost atat de evident in toata media, incat nu a putut fi evitat. Este clar ca trebuie sa demisioneze (Liviu Dragnea — n.r.), trebuia nici sa nu ajunga acolo, nu sa demisioneze. Cred ca acest tip de circ cu victimizari si asa mai departe nu face deloc bine democratiei romanesti", a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

In context, seful statului a sustinut ca primeste intrebari "interesante" de la omologi de-ai sai care nu inteleg cum tolereaza romanii astfel de situatii.

"Va dati seama ce intrebari interesante primesc de la ceilalti sefi de stat si de guvern cu care ma intalnesc aproape saptamanal in diferite locuri. Lumea nu intelege cum s-a putut ajunge pana aici si e destul de greu de explicat cum de romanii tolereaza o astfel de abordare in fruntea statului. Sper sa se rezolve destul de repede", a adaugat Iohannis.

Iohannis: Statul paralel, o gluma proasta

Klaus Iohannis a precizat ca statul paralel este "o gluma proasta", afirmand ca exista cateva persoane care inventeaza astfel de concepte, deoarece doresc sa acapareze toata puterea.

"Este o gluma destul de proasta asta cu statul paralel si sper sa inteleaga si romanii ca de fapt nu exista niciun stat paralel, dar exista cateva persoane care vor sa acapareze toata puterea si care pentru a face acest lucru se victimizeaza si inventeaza astfel de concepte. In Romania nu a existat si nu exista un stat paralel. Este un concept care vine din tari cu sisteme relativ nedemocratice si nu are rost sa facem paralele", a spus Iohannis.

Iohannis a reiterat ca persoanele cu probleme penale nu trebuie sa se afle in conducerea statului.

"Stiti foarte bine cum o vad si cum am expus-o public inca din toamna anului trecut, cand am spus foarte clar ca este gresit ca in conducerea statului sa ajunga oameni cu probleme penale, fiindca acesta este rezultatul: ei ajung acolo si vor sa-si apere pielea proprie, si nu pielea romanului si atunci apar astfel de situatii de tip circ, cand oameni in toata firea vin si statueaza prostii de tipul statului paralel, se victimizeaza si asa mai departe, cand de fapt scopul lor este doar de a-si proteja propria persoana", a afirmat Iohannis.

El a explicat ca exista diferente majore de abordare intre putere si opozitie, dar ca acest lucru nu inseamna stat paralel.

"Exista insa, intr-adevar, diferiti centri care promoveaza concepte politice diferite si daca stam sa judecam bine, atunci avem forte politice care sunt la putere si forte politice care sunt in opozitie. Este clar ca exista diferente majore de abordare intre acestia, dar asta nu inseamna ca avem de-a face cu un stat paralel. Avem abordari politice diferite si atata vreme cat avem o democratie vie in Romania, acest lucru mie mi se pare ok", a completat seful statului.

Iohannis: Motiunea de cenzura, un exercitiu democratic bun

Presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca motiunea de cenzura initiata de PNL si USR este "un exercitiu democratic bun".

"Motiunea de cenzura vom vedea daca trece, nu trece. In orice caz, mi se pare ca este un demers democratic, absolut legitim din partea Opozitiei sa vina cu motiune de cenzura daca sunt nemultumiti de ceea ce fac guvernantii. Este un exercitiu democratic bun", a precizat Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri