Presedintele Romaniei nu va mai avea dreptul sa refuze numirile la conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a votat astazi PSD, in comisia speciala pe legile justitiei, condusa de Florin Iordache (autorul infamei OUG 13).

Astfel, PSD + ALDE continua macelarirea justitiei din Romania eliminand eliminarea puterilor in stat si dand puterea unui singur partid politic. La finalul acestor miscari, Romania nu se va mai alinia regulilor UE, deoarece apartenenta la Uniune este conditionata, printre altele, si de independenta justitiei.

Pana acum, lucrurile nu arata DELOC bine – procurorii vor fi la mana politicului (in speta, PSD), rolul presedintelui tarii fiind redus si mai mult, pana la acela al unui notar (va fi necesara doar semnatura sa).

USR si PNL se opun acestor modificari, insa, fiind in minoritate, nu pot decat tergiversa.

In prezent se discuta in comisie aspecte privind numirile de la conducerea DNA, DIICOT si Parchetul General. USR, tinand cont de avertizarile Uniunii Europene, cere sa fie sesizata Comisia de la Venetia. Previzibil, PSD nu vrea sa scape fraiele si se opune vehement, prin Eugen Nicolicea.

Urmeaza, oare, ca Presedintele Romaniei sa fie exclus si din numirea sefilor DNA, DIICOT si ai Parchetului General? wall-street.ro va va tine la curent.

LATER EDIT: Klaus Iohannis a subliniat, intr-o foarte scurta interventie, ca decizia PSD-ALDE "este o masura nepotrivita si nu va ramane asa".

Duminica sunt anuntate proteste masive in toate orasele din tara, proteste care se opun ciuntirii justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri