"Speram ca orice modificare adusa sistemului de justitie are rolul de a promova independenta si eficienta operationala ale institutiilor judiciare si ale statului de drept, luand in considerare recomandarile Mecanismului de Cooperare si Verificare al UE. Speram de asemenea ca astfel de amendamente vor include o consultare larga cu toate partile relevante", arata Ambasada Marii Britanii intr-o pozitie oficiala comunicata HotNews.ro.

Ambasada Marii Britanii mai arata ca "este responsabilitatea Romaniei sa decida cu privire la legislatia proprie, in conformitate cu Constitutia si cu procedurile parlamentare".

Mesajul vine la scurt timp dupa ce si Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar si cere respingerea propunerilor care slabesc statul de drept.

"SUA constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere adoptarea de legislatie care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresele inregistrate de Romania in ultimii ani pentru construirea unor institutii judiciare puternice, protejate de amestec politic", se arata intr-o declaratie de presa intitulata "Romania - propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar", apartinand lui Heather Nauert, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

Insa, Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, sustine ca modificarile propuse nu afecteaza independenta justitiei. Acesta a precizat ca dezbaterile pe legile justitiei vor continua si in perioada urmatoare.

Sursa foto: Tomas Marek | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri