Siegfried Muresan, negociator-sef din partea Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, a criticat dur actualul guvern, despre care spune ca incearca sa induca in eroare institutiile internationale, dar si pe premierul Mihai Tudose, pe care il considera “nefrecventabil” la nivel inalt in UE.

“Apreciez ca semnalul de alarma tras de catre Guvernul SUA in vazul intregii lumi este un mesaj bun pentru poporul roman si pentru romanii care nu se regasesc in aceasta majoritate parlamentara. Mesajul Departamentului de Stat arata ca responsabilitatea este atat a majoritatii parlamentare, cat si a Guvernului”, a declarat Siegfried Muresan, deputat european din partea Partidului Miscarea Populara si totodata purtator de cuvant al Partidului Popular European.

Acesta a facut referire la mesajul transmis luni seara de catre Departamentul de stat al SUA, americanii exprimandu-si ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar. De asemenea, Departamentul de stat a cerut Parlamentului roman sa respinga propunerile care slabesc statul de drept.

“Cu privire la declaratiile unor oameni politici care spun ca Departamentul de Stat a fost prost informat, este foarte clar ca institutiile UE, Comisia Europeana, Parlamentul European, guvernele statelor partenere si Guvernul SUA judeca si evalueaza mereu situatia din statele partenere pe baza initiativelor legislative. Este evident ca majoritatea de la Bucuresti spera sa induca in eroare institutiile internationale si este evident ca esueaza in aceasta tentativa de a prezenta o realitate deformata a situatiei din Romania”, a mentionat eurodeputatul.

Acesta a mai adaugat ca premierul Tudose nu a realizat nicio vizita bilaterala in capitala unui al stat membru UE de cand si-a inceput mandatul, fapt care arata opinia liderilor UE despre Guvernul roman.

“A fost doar la Chisinau, o zi, dupa ce Parlamentul Moldovei a modificat legislatia electorala, in ciuda recomandarilor Comisiei de la Venetia si in ciuda avertismentelor UE. Asadar singura vizita a domnului Tudose a fost realizata tot pe linie socialista. In rest, nu a fost primit in nicio capitala europeana si nici in SUA, ceea ce confirma ca suntem condusi de un premier de care lumea civilizata fuge”, a declarat Muresan.

Aceste lucruri vor deveni o problema din ce in ce mai mare in pregatirea presedintiei romane la UE. Romania va detine acest mandat in prima parte a anului 2019, o perioada foarte aglomerata in care trebuie generate dosare extrem de importante, precum iesirea Marii Britaniii din UE, programata sa aiba loc la 29 martie 2019.

Reprezentantul PMP a subliniat ca Romania nu isi permite sa intre in perioada in care va detine presedintia UE avand un premier “pe care nimeni in Europa nu il primeste”.

Romania este condusa de un Guvern in fruntea caruia se afla un premier nefrecventabil. Romania in sine nu este insa un stat izolat; tara este reprezentata la nivel european si de presedinte, caruia ii sunt deschise toate portile, dar si de europarlamentari si diplomati care isi fac treaba. Problema este ca suntem condusi de un premier nefrecventabil, care activeaza in ciuda standardelor europene”, a concluzionat Siegfried Muresan.

Romania va detine presedintia Uniunii Europene in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Pe 29 martie 2019 este programata iesirea Marii Britanii din UE, iar in acel semestru vor avea loc si primele discutii cu privire la noul Cadru Financiar Multianual al UE, dupa incheierea actualului cadru, valabil in perioada 2014 – 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri