Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri, cu 173 de voturi "pentru", 24 "impotriva" si doua abtineri, proiectul de buget al acestei institutii pe anul 2018.

Potrivit proiectului, pentru anul viitor, bugetul total al Camerei Deputatilor va fi de 421.300.000 de lei, potrivit Agerpres.

"Cheltuielile de personal vor fi in suma de 307.792.000 lei, avandu-se in vedere implicatiile legii privind salarizarea personalului platit din fondurile publice. Cheltuieli cu bunuri si servicii — 54.616.000 lei, creditele bugetare au fost stabilite pentru asigurarea functionarii si intretinerii Camerei Deputatilor, pentru materialele necesare desfasurarii activitatii legislative, pentru cheltuielile de protocol, cazare, transportul aferent deplasarilor interne si cele in strainatate pentru membrii Camerei si pentru staff. Alte transferuri — avem prevazuta suma de 92.000 de lei, contributii si cotizatii la organisme internationale — aceste cotizatii sunt asigurate un an din bugetul Camerei, un an din bugetul Senatului. Fata de anul trecut este mai mica suma, intrucat este randul Senatului in anul 2018 sa suporte aceste cotizatii", explica secretarul general al Camerei Deputatilor, Silvia Mihalcea, la dezbaterile din cadrul Comisiei de buget.

Ea preciza ca la activele financiare este prevazuta suma de 30.300.000 lei necesara pentru constructii, din care 5.000 de lei pentru lucrari de retehnologizare a ascensoarelor si fatada parcarii subterane si dotari independente — 5.728.000 lei.

"28.500 de lei este suma pentru asistenta sociala, cheltuielile prevazute pentru acoperirea sumelor necesare pentru indemnizatiile acordate fostilor deputati, precum si persoanelor care in anul 2018 vor inceta activitatea in temeiul Legii 7 privind functionarul public parlamentar", mentiona Mihalcea.

Deputatul USR Claudiu Nasui, membru al Comisiei de buget, a atras atentia ca bugetul Camerei pe anul viitor este mai mare cu peste 36% fata de cel de anul acesta.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri