Epopeea legilor justitiei, care a inceput in februarie cu faimoasa ordonanta 13, ce a scos zeci de mii de oameni in strada, si a continuat cu reactii ingrijoratoare de la parteneri strategici internationali a culminat cu un spectacol de-a dreptul grotesc astazi, in Parlament. Intr-o zi lunga, cu peste 12 ore de dezbateri, amendamente si discutii, parlamentarii s-au jignit, au protestat, au vorbit cu portavocea la tribuna salii de sedinta, au sfidat, practic, o tara intreaga. Au sfidat toti cetatenii care au votat, care au sperante pentru o justitie independenta, o tara mai buna si un viitor civilizat pentru copiii lor. Lunile de discutii pe subiectul legilor justitiei extrem de controversate s-au incheiat cu circ. Si cu peste 12 ore de dezbateri fara deznodamant, votul final fiind amanat din lipsa de cvorum.

La ora 22.50, votul final pe proiectele de modificare a legilor justitiei s-a amanat, din lipsa de cvorum, scrie hotnews.ro, mentionand si ca cel mai probabil votul va fi reluat saptamana viitoare.

Spectacolul din Parlament a avut mai multe momente nefericite, de la limbajul nedemn de un parlamentar al lui Serban Nicolae, pana la injuraturile auzite de presedintele de sedinta Gabriel Vlase, care a uitat microfonul deschis.

Dialogul halucinant dintre Serban Nicolae si deputata USR Cosette Chichinau a socat o tara intreaga.

Deputata USR i-a transmis deputatului PSD ca se afla acolo pentru a proteja justitia si nu i se pare normal ce se intampla, fiind un lucru grav.

Deputatul PSD raspunde: “Nu va e rusine sa fiti asistata sociala! Nu ranjiti fasolea la mine, mai bine spalati-va pe dinti, aveti mancare de deputat! Nu mai bine gasiti un coleg alfabetizat, care a terminat clasa a II-a, sa faca o plangere penala? Nu mai radeti, e o imagine dezolanta”.

La randul ei, deputata USR i-a spus ca este un “sofer la grupul infractional organizat PSD”. Serban Nicolae, in replica, spune ca acelea sunt doar poze si ca nu a fost sofer. “Si eu am poze cu tine facand sex anal!”.

Proteste si indidente in fata Parlamentului

In timp ce in cladirea Parlamentului se derula acest spectacol, cateva sute de persoane au protestat in fata cladirii. Desi numarul protestatarilor a fost destul de mic, nu au lipsit incidentele. Acestia s-au imbrancit cu jandarmii si cativa chiar s-au aruncat pe masina unui deputat de Sibiu, pe care au si lovit-o cu picioarele. Televiziunile transmit chiar ca jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a imprastia multimea.

O persoana care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusa la sectie si risca o amenda de 500 de lei intrucat a ramas pe trecerea de pietoni pentru a determina masinile sa se opreasca, dupa ce jandarmii eliberasera carosabilul, scrie Digi24.ro.

Potrivit Jandarmeriei, persoana va fi amendata conform Legii 60/1991, art.26 lit.e), care face referire la actiuni sau manifestari cu intentia de tulburare in orice mod a adunarilor publice.

Un alt incident s-a produs la protest cand o persoana a acuzat ca o masina care a iesit din curtea Palatului Parlamentului ar fi lovit-o. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat ca Politia Rutiera urmeaza sa stabileasca daca s-a produs vreo infractiune sau vreo abatere de la regimul rutier.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri