Ministrul Justitiei Tudorel Toader i-a raspunsul lui Klaus Iohannis, dupa ce presedintele l-a acuzat ca "il evita" in discutiile pe tema legilor justitiei.

"Ministrul Justitiei, sigur ca institutional, poate dialoga cu presedintele republicii si nu va ascund faptul ca oarecum era in intentia mea, cel putin in faza initiala a elaborarii proiectului, dar, din senin, am auzit o declaratie in care spunea ca si-a pierdut increderea in ministrul Justitiei. Am luat partea buna, daca si-a pierdut, partea buna a fost aceea ca a avut increderea. Pe de alta parte, nu l-am cautat e adevarat niciodata, dar a nu-l cauta nu inseamna a-l evita. (...) In competentele mele ca ministru al Justitiei intra si elaborarea proiectului legilor justitiei, de modificare a celor trei legi ale justitiei", a declarat Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca daca presedintele ar fi considerat necesara o intrevedere ar fi putut sa ii ceara in cadrul intalnirilor din sedintele CSAT.

"Stiti ca ministrul Justitiei, prin lege, face parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Ne-am intalnit in acest context. Daca domnia sa ar fi considerat util, necesar, sa avem o intrevedere, sigur, ar fi putut sa imi spuna si sigur dadeam curs. Prin urmare, imi voi vedea mai departe de limitele mele de competenta legala si constitutionala", a spus ministrul Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannnis le-a marturisit jurnalistilor, intr-o intalnire informala, ca se astepta ca ministrul Justitiei sa-l contacteze la momentul initierii modificarilor legilor justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri