Trai pe vatrai la primariile de sector din Capitala. Salariile “alesilor” au crescut de la 1 ianuarie, unele dintre ele TRIPLANDU-SE, ajungand ca un simplu functionar care “verifica spatiile verzi” sa primeasca peste 8.000 de lei pe luna, in timp ce directorii au salarii formate din CINCI cifre.

Pe anumite functii si la anumite sectoare, salariile au crescut chiar si de TREI ori, acestea tocand o treime din intregul buget care ar trebui, in mod normal, folosit pentru bunastarea cetatenilor Bucurestiului.

Este stiut ca Gabriela Firea, Primar General, a deviat buget catre petreceri, concerte, cultura si biserici, ignorand complet reabilitarile cladirilor, strazilor sau conductelor termice.

Primaria Sectorului 4 are un buget anual de aproape 700 de milioane de lei, Daniel Baluta considerand ca nu sunt suficienti bani pentru paza scolilor, renuntand la acel contract.

In ajun de Craciun insa, consilierii locali au majorat salariile angajatilor, pe motiv ca de la 1 ianuarie ar creste salariul mediu brut.

Un consilier local de la Sectorul 4 a spus ca cele mai mari salarii ajung si la 15.200 de lei, fiind vreo ZECE salarii in jurul acestei sume.

Dupa un an in Bucuresti, Uber...
Citeste si: Dupa Bucuresti, Uber Eats vrea sa intre si in alte orase din Romania

Astfel, chiar si functionarul care tine legatura cu asociatiile de proprietari primeste suma de 7.600 de lei.

Aceeasi situatie o regasim, de altfel, la toate primariile Bucurestiului. Dan Popescu, viceprimarul sectorului 2, spune ca “Vor trebui taiate foarte multe investitii – reabilitarea termica, la parcari, spatii verzi”.

In prezent, in cele 6 sectoare ale Capitalei lucreaza peste 3.200 de functionari publici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce salarii au directorii marilor companii listate pe bursa romaneasca