Liviu Pop, Ministrul Educatiei cunoscut ca “genunche”, a anuntat pe Facebook noul regulament pentru clasele I-XII. Printre deciziile luate de el se numara interzicerea folosirii telefoanelor mobile in timpul orelor si a efectuarii serviciului pe scoala, dar si interzicerea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii.

Noul Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar a fost aprobat pe 8 ianuarie de catre ministrul Educatiei si a fost anuntat pe Facebook de catre Liviu Pop.

Reprezentantii elevilor il acuza pe ministru de ilegalitati, modificand drepturi altfel decat prin Statutul Elevului, fara nicio consultare publica – tipic unui ministru PSD, de altfel.

Printre multiplele modificari aduse de Liviu Pop sunt faptul ca "pe durata orelor de curs telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu deranjeze procesul educativ" (articolul 197), "rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc. nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale" (aliniat 3, adaugat la articolul 113), iar la articolul 198 se adauga un aliniat care prevede interzicerea serviciului pe scoala sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii.

Ecaterina Andronescu se...
Citeste si: Andronescu se razgandeste: Probele vocationale se sustin de maine


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce a facut si ce va face Oradea cu banii europeni?